Lissabon

När du ska åka till Lissabon, kan du förlägga din semester till Portugals bergiga huvudstad. Här finner du allt från Sao Jorge Slott till stadens alla pastellfärgade hus. Helt enkelt dansar denna vackra och trivsamma stad i en kaskad av färg och leenden. För dig som gillar sol och bad kommer det även precis utanför Lissabon att finnas en rand av stränder som möter det blå vattnet i Atlanten, hela vägen från Cascais till Estoril.

I Lissabon finns det cirka 550000 invånare, vilket gör det till en småpotatis i jämförelse med Stockholm. Med detta sagt är det alltså inget överbefolkat land som du gör ett besök i. När du åker till Portugal kommer du också att behöva ställa om klockan. Det gör att du får en timma tillbaka när du anländer från Sverige.

Resan till Lissabon och Portugal tar mellan 5-6 timmar. Här kommer du finna många olika valmöjligheter rörande flyg, där det erbjuds allt från reguljärflyg upp till businessklass samt även en rad olika lågprisflyg under olika tillfällen på året. En flygresa tur och retur till Lissabon kan vara så billigt som bara 1000 kronor.

Finn ditt boende i Lissabon

Eftersom Lissabon är en huvudstad är det här mer naturligt att söka efter boende på hotell än det är att finna ett gästhus. Naturligtvis finns det mindre och större hotell att välja på. När du åker till en större stad i Europa är det alltid bäst att planera i förväg. Här kommer det bästa att vara en bokning av hotell i Lissabon online innan avresa. På så sätt förvissar du dig om att du bara har att ta dig till din slutdestination, och samtidigt kan ha en adress att ge den taxi som ska föra dig till boendet.

Lissabon under dagtid

Om du föredrar att göra det mesta under din semester på dagtid, så är det intressant vid ett besök i Lissabon. Här kommer du finna massor av olika platser att besöka och intressanta historiska byggnader att se. Bara detta kommer att vara något som ger dig massor av härliga tillfällen att ta selfies som sedan ger dig minnen för livet. Några förslag på platser att besöka är:

  • Belém Tower: Ett landmärke i Lissabon som är en medeltida försvarsfästning
  • Sao Jorge Castle: Lissabons stora slott, vilket är ett måste för turisten
  • Jeronimos Monastery: Ett mycket välkänt och välbesökt gotiskt kloster som är listat som världsarv.

I övrigt är det givetvis en upplevelse bara att strosa i staden och titta på shoppingutbud och smaka på olika godsaker.

Nattlivet i Lissabon

När det gäller fest och nattliv i Lissabon, kommer du som gillar detta aldrig att lida någon nöd eller brist. Här handlar det verkligen om en stad som vet hur det går till när man har roligt. I denna stad finns det över 30 välkända och välbesökta nattklubbar, vilket gör att du enkelt kan få en tur genom staden under nattens mörka timmar. Du finner naturligtvis även massor av cocktailbarer, där du kommer att förföras av den enastående elegansen och trivsamma atmosfären. TestLissabons nattliv, du kommer inte att bli besviken