Madeira

Något som alla förmodligen har hört talas om är Madeira. En del har uppfattat det som en stad, andra som en ö, medan en del har druckit denna ädla dryck i stora glas. Är det så enkelt som att drycken Madeira kommer från ön Madeira, vilket egentligen är en arkipelag av massor av småöar utanför den underbara portugisiska kusten? Ja, visst är det så. När du planerar nästa semesterresa, kan därför detta vara ett mycket bra resmål. Här finner du en fantastisk plats på jorden, som erbjuder lugn och ro till de som söker det, medan du som verkligen vill ha fart och fläkt på din semester inte kommer att kunna missa det på Madeira.

Något av det bästa för alla svenskar är att de vid valet av Madeira som resmål, kan finna paradiset på relativt nära håll. Du som väljer denna resa kan befinna dig på plats på allt mellan 6-8 timmar från det att du lämnade den svenska flygplatsen.

Sevärdheter på Madeira

Att bara komma till den stora övärlden där Madeira är den största och mest befolkade ön i arkipelagen, är i sig en stor sevärdhet. Efter att det första intrycket smält in, kommer du helt enkelt att vilja ha mer. I det fallet kommer du finna något som bär namnet Cabo Girao. Det är en mycket högt belägen observations- och utsiktsplats på Madeira. Det måste helt enkelt vara något positivt och bra med denna plats, då den dagligen lockar upp till 1800 besökare, som lämnar platsen med ett leende på läpparna.

Efter detta har du som stannar ett tag och kanske har möjligheter att laga mat på egen hand i ditt boende, ett givet besök på Farmers Market. Det riktiga namnet The Mercado dos Lavradores, kommer du som frågar efter det, få många leenden som reaktion. Här finns allt från färska grönsaker av enormt hög kvalitet till färsk fisk och fantastiska biffar.

Naturligtvis får den fotbollstokige inte heller missa Museu CR7. Det är Madeiras fotbollsmuseum som naturligtvis frontar information om den stora Cristiano Ronaldo. Utöver detta finner du botaniska trädgårdar, Praia Formosa Beach samt Katedralen Funchal vilket alla är värda ett besök.

Så bor du på Madeira

På Madeira finns en stor rikedom i valet av hur du vill bo. Här kan du välja att bo i ett helt vanligt hotell, vilka finns från budgettyp till lyxstandard. Här finner du också något som kallas för homestay, vilket betyder att du helt enkelt hyr ett hus eller en lägenhet. Naturligtvis finner du som vill också de enklare gästhusen, som oftast ligger på bra avstånd från allt det fina du vill se på din semesterresa till Madeira.

Har du inte något emot att köra bil i ett okänt land på semestern så kommer du också enkelt att kunna hyra och framföra en bil på ditt besök på denna vackra ö. Då får du mera tid och hinner se lite mera än andra turister utan bil. Kanske får du till och med tid för ett dopp i det sköna vattnet.