Tips inför din resa till Portugal

När du ska ut och resa i världen så kommer det alltid att vara en rad olika saker att tänka på. Här handlar detta om väder, valuta, elektricitet samt vilket utbud av boende som finns. Ja, detta var bara lite av alla de saker som finns att fundera över samt ha koll på innan du ger dig ut i världen. Vid en resa till Portugal kommer detta naturligtvis också att finnas. Nu reser du förvisso inom Europa, men detta innebär inte att du kan bortse från viktiga saker. Här kommer lite av det viktiga när du ska resa till Portugal.

Pass och valuta

När du reser inom Europa kommer det idag oftast inte att finnas några passkontroller. Hur som helst innebär inte detta att du kan resa utan ditt pass. Här kommer detta att användas som legitimation i världen, vilket gör att du alltid ska kolla upp så att det tas med och att du har den giltighetstid som krävs för din resa kvar i passet.

Gällande valuta i Portugal så kommer de att vara medlemmar inom EU och då även den monetära unionen. Detta innebär då att det är valutan Euro som gäller i Portugal. Det bästa du kan göra är att växla till Euro innan du åker. Här kan det vara bra att under resans gång spara mynt då dessa kan användas som betalmedel på tunnelbana, buss eller ges som dricks. De flesta vanliga kreditkort och betalkort accepteras i Portugal.

Elektricitet i Portugal

När du väljer Portugal som resmål kommer du inte att behöva tänka på något rörande skillnader på elektricitet. I detta land är allt som i Sverige, vilket medför att du inte behöver använda eller medta någon adapter.

Hyra bil i Portugal

Att hyra bil i Portugal är mycket enkelt. Här kommer du inte ens att behöva ett internationellt körkort, utan ditt svenska körkort kommer att accepteras inom EU. När det gäller kostnad för hyra så kommer detta att vara likvärdigt med andra länder i Europa. Gällande trafiken så är detta ett land där du finner en ganska så vänligt trafik utan att träffa på alltför mycket trafikstockningar. Du som vill ha allt klart på plats kan även boka och hyra din bil redan i Sverige innan avresan.

Transporter och kollektivtrafik i Portugal

Du som inte hyr bil eller motorcykel i Portugal kommer ändå att vilja ta dig till olika platser. Detta kommer att vara mycket enkelt. Här finner du ett land som erbjuder allt från taxi och bussar till tåg, tunnelbana och massor av flygplatser. Allt kommer att erbjudas i proportion till den plats du valt att besöka i Portugal.

Något du alltid finner i Portugal

Det kommer att finnas något du inte kommer att kunna missa vid ett besök i Portugal. Detta är då fotbollen. Denna kommer du att se och finna på alla platser du besöker. Detta är då med anledning av att deras stora idol och landsman är Cristiano Ronaldo. Något som rekommenderas efter en fotbollsmatch med gatubarnen, är dock att du väljer dricka ditt vatten på flaska.